Antallet migranter på vei til Europa øker på alle hovedrutene. Aktiviteten på de greske øyene er på nivå med situasjonen for seks til åtte år siden. 

Stopper tusen migranter hver dag

Dette gjenspeiles også i antallet migranter som ankommer Ungarn via Balkan-ruten, ifølge Viktor Orbáns sjefsrådgiver for indre sikkerhet, Gyorgy Bakondi:

– Motstanden mot Brussels politikk vokser også i andre land enn Ungarn. Italienerne er begynt å bygge lukkede leirer. Sammenstøt mellom migrantgrupper ved Ungarns sydlige grense er blitt dagligdags. Ungarske grensevakter hindrer daglig rundt tusen illegale migranter i å krysse grensen. Samtidig har Brussel stilt et ultimatum til medlemslandene om migrasjonspakten.

Økende trafikk på alle ruter

Bakondi bekreftet at antallet migranter på alle de tre hovedrutene – den spanske, den italienske og den gresk-balkanske – er økende. Det har vært en særlig stor økning i aktiviteten på de greske øyene og situasjonen er tilsvarende det den var for seks til åtte år siden. Dette legger et betydelig press på de sydslaviske landene og Ungarns grense.

Sist fredag eskorterte ungarske grensevakter rundt tusen personer tilbake til den andre siden av gjerdet. 

– Det er også en klar tendens til at mange forsøker å ta seg inn i Ungarn og Vest-Europa fra Romania, ifølge Bakondi.

– EU vil legalisere innvandringen

Bakondi mener EUs migrasjonspakt er et forslag om å legalisere ulovlig innvandring:

– Planen går ut på at grupper av ulovlige migranter som er bragt inn av menneskesmuglere, skal få lovlig adgang til Europa og deretter fordeles mellom medlemslandene.

Bakondi kritiserte EUs fokus på å ta imot migranter i stedet for å stanse tilstrømningen. Ungarn frykter at kriminelle og terrorister vil ta seg ukontrollert inn i landet og er fast bestemt på å hindre migranter på Balkan-ruten i å nå EUs grenser. 

– En prosedyre som tillater kriminelle og terrorister fritt å reise inn i Ungarn og EU uten kontroll, vil være uten sidestykke og utenkelig.

Våre myndigheter avviser planene og forsøker å forhindre at de blir iverksatt. Regjeringen ønsker å sikre at de som kommer via balkanruten, blir stoppet så langt fra EUs grenser som mulig.

Bakondi har uttrykt bekymring over en økning i aggressive og væpnede angrep fra illegale migranter og nevner eksempler på farligere handlinger enn noen gang tidligere, blant annet at de bruker maskingeværer mot grensevakter. Han sa også at migrasjonspresset neppe vil avta og nevnte potensiell tilstrømning av migranter fra Sahel-regionen i Sentral-Afrika:

– Migranter oppfyller ikke kriteriene til FNs flyktningkonvensjon, de omgår ofte det første trygge landet og samarbeider ikke med myndighetene i mottagerlandet. Brussels kvotesystem er i motstrid med realistisk tenkende nasjonalstater.

Viktor Orbán: – Europa står overfor en invasjons­hær. Elon Musk: – Han har full­stendig rett

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.