Politifolk befinner seg utenfor politistasjonen i Rambouillet etter knivdrapet der den 23. april 2021. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

En tunisisk mann knivstakk i 14:20-tiden fredag en 49 år gammel politikvinne til døde på politistasjonen i Rambouillet litt sørvest for Paris, innen han selv ble skutt og drept av en annen polititjenesteperson, melder franske medier.

Ifølge øyenvitner til ugjerningen benyttet tunisieren sjansen til å snike seg med politikvinnen inn i sikkerhetsslusen mellom to inngangdører, der han knivstakk henne før dør nummer to åpnet seg, for deretter å bli skutt like etterpå, opplyser Le Monde.

Vitner sier også at de to ganger hørte tunisieren rope «Allahu akbar!».

Tunisieren brukte kniven mot halsen på offeret, skriver Le Figaro.

Drapsmannen var 36 år gammel, hadde bodd i Frankrike i 12 år, og var ukjent for sikkerhetsmyndighetene.

Kvinnen, i skrivende stund kun identifisert som Stéphanie M., hadde to barn på 13 og 18 år.

Påtalemyndighetens antiterrorenhet innledet terroretterforskning på stedet, dit både statsminister Jean Castex og innenriksminister Gérald Darmanin begav seg.

Paris-regionens president Valérie Pécresse fordømmer angrepet, som hun sier var rettet mot et symbol på Frankrike og ment til å destabilisere landet.

NTBs første sak om drapet inneholdt en lenke til en fransk avis som informerte om «Allahu akbar!»-ropene og antiterrorenhetens etterforskning, men disse opplysningene var utelatt fra meldingen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.