Sentralstasjonen i Amsterdam. Foto: Slaunger / Wikimedia Commons.

Episodene hvor unge menn med opphav fra muslimske land angriper sakesløse personer på offentlige steder, skjer etter hvert så hyppig at de knapt registreres.

Fredag var det Amsterdams tur. En 19 år gammel mann fra Afghanistan med oppholdstillatelse i Tyskland, knivstakk og skadet alvorlig to tilsynelatende tilfeldige personer på en perrong ved sentralstasjonen i Amsterdam, innen han ble skutt og skadet av politiet.

Myndighetene utelukker ikke at afghaneren hadde terrormotiv, skriver De Telegraaf.

Tilstanden for de to skadede er ikke livstruende, ei heller for knivstikkeren, som er blitt avhørt av politiet på sykehus, hvor han befinner seg under bevoktning.

Beredskapen mot terror forblir uendret på nivå 4 av 5, opplyser den nederlandske avisen. Myndighetene vil ikke svare på om det blir gjennomført ekstra antiterrortiltak i Amsterdam som følge av knivstikkingen.

Åstedet ble avsperret for undersøkelser, men stasjonen ble ikke evakuert. Statsminister Mark Rutte nevnte ikke knivangrepet under sin ukentlige pressekonferanse, observerer Daily Mail.

1. oktober 2017 ble de to franske kusinene Laura og Mauranne knivdrept utenfor jernbanestasjonen Gare Saint Charles i Marseille av tunisieren Ahmed Hanachi, som ropte «Allahu akbar» idet han begikk ugjerningen.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.