Stillbilde: RTL

Frankrike er i krig med en indre og ytre fiende, fastslår Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin: Vi er ikke i krig med en religion, men en ideologi, den islamistiske ideologien, sier den franske statsråden i et intervju med RTL fredag.

«Denne ideologien vil påtvinge sine kulturelle koder og sin måte å leve på, og styre våre følelser med terror», konstaterer han.

Frankrike er spesielt utsatt i øyeblikket, sier Darmanin, som ikke nølte med å kalle knivdrapene i Notre-Dame-kirken i Nice torsdag for et islamistisk terrorangrep.

«Fordi Frankrike er et land av frie mennesker, fordi det er et land med en eksepsjonell sekularitet, fordi vi har Charlie og fordi det pågår en rettssak er landet særlig utsatt nå», forklarer innenriksministeren.

Når vi er i krig, må vi innse at det vil komme flere avskyelige handlinger, advarer Darmanin. Tre angrep på en uke representerer en eskalering som ikke har vært sett siden 2015, resonnerer Darmanin.

Den franske innenriksministeren anser den islamistiske ideologien for å være «en slags fascisme for det 21. århundret», skriver Le Figaro.

Darmanin, som anklager den tyrkiske president Erdogan for å oppildne til hat mot Frankrike, hevder at det hverken er nødvendig å forandre grunnloven eller stenge grensene for å kjempe denne krigen.

«Frankrikes storhet vil være å nedkjempe denne ideologien som en rettsstat», sier han, og legger til: «Ved å forandre grunnloven ville vi gi terroristene rett.»

22 av de siste 30 terroristene som har drept på fransk jord, var dessuten franske statsborgere, sier Darmanin.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.