Eventuelle forhåpninger om tilnærming mellom Frankrike og Italia i migrasjonspolitikken ble ikke innfridd under EUs ekstraordinære innenriksministermøte i Brussel fredag ettermiddag, der den franske innenriksminister Gérald Darmanin fortsatte å hamre løs på den italienske regjeringen for ikke å ha gitt en havn til «Ocean Viking».

Da det norske skipet ankom Toulon med 234 migranter ombord den 10. november, kansellerte Darmanin en planlagt overtagelse av 3500 migranter fra Italia, og fredag holdt han fast ved den samme harde linjen, melder Corriere della Sera.

Hvis Italia ikke tar imot skipene og ikke aksepterer havets lov, er det ikke lenger noen grunn til at land som Frankrike og Tyskland skal overta migranter, sa den franske innenriksministeren under møtet.

Darmanin sa også at han ikke vil skifte mening med midnre alle aksepterer å gjøre mer og ta inn migranter, melder Reuters.

Den franske statsrådens linje har den senere tiden blitt kritisert også av den franske høyresiden, ikke minst av Marine Le Pen og Éric Zemmour.

Tirsdag erklærte Darmanin i praksis at Italia er en fiende av Frankrike under et møte i den franske Nasjonalforsamlingen.

Rassemblement Nationals (RN) representant Mathilde Paris spurte statsråden hvorfor så mange av migrantene var forsvunnet fra transittsenteret hvor de var blitt plassert etter ilandstigningen i Toulon, etter at franske myndigheter hadde forsikret at dette var lukket.

I stedet for å besvare spørsmålet langet Darmanin ut mot Giorgia Melonis «nasjonalistregjering» og Mathilde Paris’ kritikk av den franske regjeringen, og la til at RN-representanten ikke er patriotisk «hvis hun allierer seg med fiendene som angriper Frankrike i øyeblikket».

I det franske regjeringsapparatet skal man ha reagert med raseri over at Giorgia Meloni hadde takket Frankrike for å ha tatt imot «Ocean Viking», skriver BNN Bloomberg.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.