Migranter fra Afrika som skal videre fra en havn sør i Europa. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Valeria Ferraro

Norge skal ta imot 20 båtmigranter som er fraktet til Europa av det norskeide skipet «Ocean Viking», men Justisdepartementet vet ennå ikke når de kommer til landet.

234 migranter som var plukket opp fra Middelhavet og ble transportert videre til Europa, ble sluppet i land i den franske havnebyen Toulon i forrige uke, melder NTB. Disse kom fra kysten av Nord-Afrika.

57 av dem er barn, opplyses det. Etter 19 dagers venting på tillatelse til å gå i land i Europa, skal det ha vært fare for liv og helse for noen av dem.

Nå skal ca. 20 av migrantene videre til Norge, noe Document tidligere har omtalt.

Men det skal foreløpig ikke ha blitt avklart når transporten av disse skal gjennomføres.

– Det har vært dialog med franske myndigheter i denne saken, men det er foreløpig for tidlig å slå fast når denne gruppen asylsøkere kommer til Norge, opplyser Justisdepartementet til NTB.

Da Frankrike lot det norskeide skipet legge til kai, hadde både Hellas, Kypros og Malta nektet å ta imot det. Disse landene mener de har sluppet inn mer enn nok med slike migranter fra Afrika, og har nå sagt stopp.

«Ocean Viking» blir drevet av organisasjonen SOS Méditerranée, som spiller en sentral rolle i transporten av migranter fra Afrika til Europa.

Fredag 18. november bekreftet statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i Utenriksdepartementet overfor TV 2 at Norge vil tilby relokalisering for noen av asylsøkerne.

I Italia er myndighetene nå alvorlig lei av denne trafikken:

Italia overveier å konfiskere NGO-skip som transporterer migranter

 

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.