«Ocean Viking» på vei nordover til Europa med unge afrikanske menn. (AP Photo/Vincenzo Circosta)

Det norske redningsfartøyet har plukket opp 37 mennesker i havsnød utenfor kysten av Libya. Istedenfor å sette dem trygt i land i Libya, skal skipet nå transportere dem over fire dager til Italia.

De 37 befant seg i en overfylt gummibåt i internasjonalt farvann utenfor Libya. Flere av dem var sterkt forkomne og hadde skader forårsaket av en blanding av bensin og sjøvann, tvitrer den franske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, som opererer skipet.

NTB-DPA melder om saken.

Mange ville tenkt at det var naturlig å sette disse personene i land der de kom fra, hvilket ville vært en svært kort tur. Det hadde bare vært å seile inn til land.

Men nå går i stedet ferden med «Ocean Viking» nordover til Ancona i Italia, der de har fått tillatelse til å sette dem i land. Seilasen dit ventes å ta fire dager.

«Ocean Viking» er ofte blitt kritisert for at skipet opererer som en ren ferge for migranter, og inngår som en brikke i den kyniske mennesketrafikken fra Afrika til Europa. Den kritikken svekkes ikke av denne seneste hendelsen.

Dette er blitt et tema i EU, da flere politikere har reagert på det spillet som foregår, se tidligere sak:

Migranter uten beskyttelsesbehov fosser på

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.