Migranter om bord i Ocean Viking, på vei til Italia. foto: Flavio Gasperini/SOS Mediterranee via AP.

573 migranter som i juli har blitt plukket opp i Middelhavet, fikk lørdag gå i land da Ocean Viking la til kai på Sicilia i Italia.

Denne nye gruppen med migranter gikk i land sent lørdag kveld, opplyser organisasjonen SOS Méditerranée, som opererer det norskeide skipet, i en pressemelding søndag.

NTB-DPA melder om saken, og opplyser at det blant disse siste 573 migrantene er 369 som ble reddet fra en trebåt som var i ferd med å kantre i Middelhavet søndag 4. juli. Etter bilder å dømme er det i all hovedsak snakk om unge menn.

Ifølge FN har over 740 migranter druknet på sin ferd mot Europa over Middelhavet hittil i år. Dette ser imidlertid ikke ut til å stanse strømmen. Stadig nye grupper setter kursen ut fra Nord-Afrika, med håp om å komme seg til Italia i første omgang, og gjerne videre nordover i Europa etter hvert.

En del av planen for mange av migrantene, er nettopp at de skal tas om bord i skip som Ocean Viking et stykke ut fra kysten av Nord-Afrika, og så transporteres videre frem til Italia av disse skipene.

Les også: Migrantkrisen fortsetter i Italia: Ny bølge av nordafrikanere til Lampedusa

Gode bøker vel verdt å lese i sommer: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!