Gérald Darmanin. Foto: Stephen de Sakutin / AP / NTB.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har søndag gitt franske prefekter – regjeringens øverste representanter i landets rundt hundre administrative distrikter kalt departementer – ordre til å utvise i alt 231 radikaliserte personer som ikke har regulært opphold i Frankrike.

180 av disse sitter allerede i fengsel, mens de resterende 51 skal arresteres, opplyser radiostasjonen Europe 1.

Gérald Darmanin ønsker å reagere kraftig etter drapet på læreren Samuel Paty, som ble halshugget fredag ettermiddag fordi han hadde vist elevene sine Muhammed-karikaturer som en del av undervisningen om ytringsfrihet.

Den franske innenriksministeren bad i forrige uke Marokkos regjering om å ta tilbake ni irregulære radikaliserte marokkanere fra Frankrike. Darmanin har til hensikt å reise til Algerie og Tunisia i samme ærend.

Innenriksministeren tar også til orde for at asyl til personer fra visse land ikke lenger skal være automatisk, skriver Le Point.

Den franske antiterror- og etterretningskoordinatoren Laurent Nuñez opplyser til France Info at det er flere enn 20.000 personer som er registret som radikaliserte i Frankrike, og at 8000 av disse skal være «aktive».

S-listen omfatter imidlertid en rekke personer med fransk statsborgerskap, som hverken kan utvises eller holdes fengslet på ubestemt tid.

Abdullakh Anzorov, den 18 år gamle tsjetsjeneren som halshugget Paty, stod ellers ikke på den såkalte S-listen – i likhet med de fleste andre som har begått terror i Frankrike i år.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!