Gérald Darmanin. Foto: Stephen de Sakutin / Pool via AP / NTB.)

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har torsdag beordret politisjefen i Paris til å forby en demonstrasjon til støtte for palestinerne som er planlagt i Barbès i det 18. arrondissement av den franske hovedstaden klokken 15 lørdag.

Innenriksministeren begrunner forbudet med hensynet til den offentlige orden, skriver Le Figaro.

Bakgrunnen for den tillyste demonstrasjonen er palestinsk sinne over Israels gjengjeldelse de siste dagene på bomberegnet fra Gaza-stripen.

I en Twitter-post viser Darmanin til de alvorlige ordensforstyrrelsene som skjedde i Frankrike under Gaza-krigen i 2014.

Året er 2014, og en pro-palestinsk demonstrasjon under Gaza-krigen har utartet til bilbranner og annet skadeverk i Paris den 20. juli. Foto: Thibault Camus / AP / NTB.

I en meddelelse til alle franske politisjefer ber innenriksministeren om at etterretningstjenestene mobiliseres for å følge med på situasjonen rundt omkring i landet, og presiserer at de ikke må nøle med å forby andre demonstrasjoner hvis det er risiko for å forstyrre den offenlige orden.

Darmanin legger til at politiet må sikre jødiske gudshus, skoler, kultursentre og virksomheter.

Onsdag ble Bertrand Heilbronn, lederen for Association France Palestine Solidarité, arrestert og satt i varetekt i noen timer etter en demonstrasjon ved utenriksdepartementet som politiet i Paris hadde forbudt. Pågripelsen har avstedkommet kritikk fra venstrepartiets La France Insoumises leder Jean-Luc Mélenchon, opplyser Le Figaro.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.