En plakat maner til alles kamp mot «politisk islamofobi» under en markering i Paris den 14. februar 2021. Foto: Thibault Camus / AP / NTB.

Islamistbevegelsen Collectif Contre l’Islamophobie en France (CCIF), som Frankrikes regjering tvangsoppløste mot slutten av fjoråret, har etablert seg på nytt i Belgia, melder Le Figaro.

Som en del av reorganiseringen har CCIF overført sine midler til organisasjonen Collectif Contre l’Islamophobie en Europe (CCIE), som ble stiftet i Belgia den 1. november 2020.

CCIF, som nå kaller seg CCIF Europe, utfordrer samtidig tvangsoppløsningen for det franske rettssystemet, der en formell anke er lagt frem for forvaltningsdomstolen Conseil d’État den 31. januar. I anken beskylder organisasjonen den franske regjeringen for «statsrasisme» og angrep på ytringsfriheten.

Det var kort tid etter halshuggingsdrapet på Samuel Paty i oktober at Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin besluttet å forby CCIF, som etter hans oppfatning var medskyldig i den franske historielærerens grufulle død.

 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂