Marion Maréchal og Jordan Bardella. Foto: Benoit Tessier / Reuters og Thibault Camus / AP – begge via NTB.

Facebook fjernet søndag poster fra Rassemblement Nationals (RN) nestleder Jordan Bardella og Frankrikes unge konservative stjerne Marion Maréchal, fordi de hadde støttet den militant innvandrings­kritiske ungdoms­bevegelsen Génération Identitaire (GI).

Både Bardella og Maréchal, som er niesen til RN-leder Marine Le Pen, har fått spredningen av postene sine begrenset, og begge trues med utkastelse fra Facebook, skriver Le Figaro.

Bakgrunnen for støttemeldingene er at den franske innenriks­minister Gérald Darmanin har til hensikt å forby GI, noe som har fått RN til å anklage Frankrikes regjering for å ha tatt en autoritær dreining.

Bardonella hadde derfor postet partiets pressemelding om saken til Facebook, mens Maréchal hadde brukt samme plattform for å ta til orde for et oppmot mot regjeringens hensikter – men begge ble altsp fjernet.

Vi er på vei inn i et overvåknings­klima som er fiendtlig mot ytrings­friheten, og det er svært bekymrings­fullt, kommenterer Bardonella.

Skal store private selskaper som disse IT-kolossene bestemme hvem som har rett til å si hva? spurte nylig Marine Le Pen.

Også det venstrepopulistiske partiet La France Insoumises (LFI) leder Jean-Luc Mélenchon er kritisk til IT-selskapenes sensur, skriver Le Figaro.

 

 

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

 

Følg Document på Parler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂