Marion Marechal taler under Convention de la Droite i Paris den 28. september 2019. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix.

Mens den beseirede franske president­kandidaten Marine Le Pen forsøker å revitalisere sitt parti under navnet Rassamblement National (RN), ser hennes niese Marion Maréchal ut til å ha startet et annet og mer langsiktig løp for at en patriotisk høyreside en dag skal komme til makten i Frankrike.

Den nå 29 år gamle Marion, som ikke lenger bruker etternavnet Le Pen, unnlot å stille til valg for RN i 2017, for i stedet å grunnlegge en institusjon for høyere utdanning som har ambisjoner om å forme morgendagens ledere på høyresiden. Hennes Institut des Sciences Sociales, Économiques et Politiques (ISSEP) tar sikte på å bli et konservativt svar på eliteskolen Sciences-Po.

For å markere starten på dette løpet arrangerte hun i Paris sist lørdag en konferanse med 2000 deltagere kalt «Convention de la droite» i den hensikt å nå ut til en bredest mulig høyreside som kan bryte de gamle partibarrierene, opplyser Le Figaro. Tilstede var blant andre parlamentariker for det republikanske partiet (LR) Xavier Breton, RNs EU-parlamentariker Gilbert Collard, filosofen Raphaël Enthoven og skribenten Eric Zemmour.

I sin tale under konferansen, som i mediene kom i skyggen av tidligere president Jacques Chiracs bortgang, advarte Marion Maréchal mot utålmodighet: «Vi må bygge på steingrunn og ikke på medieoppslag», sa hun, og definerte fem hoved­utfordringer, der befolknings­utskiftningen og den økonomiske deklasseringen som har utløst de gule vestenes demonstrasjoner, var fremst blant dem.

Europe1 siterer Maréchal:

«Den første og mest livsviktige utfordringen er den store befolknings­utskiftningen, denne demografiske tilbakegangen som allerede får oss til å innse at vi kan bli en minoritet i våre forfedres land, med en påfølgende forråelse i form av et multikulturelt samfunn som vil bli fragmentert og voldelig.»

Folk må ikke sitte stille og vente på en redningsmann, men selv prøve å være en, sa Maréchal, som føler seg trygg på å ha vinden i ryggen:

«Denne seieren vil helt sikkert komme, men bare hvis vi har forberedt oss, og det vil kreve både tid og metode», sa hun.

Marion Maréchal nedtoner spekulasjoner om at hun har til hensikt å stille til presidentvalget i 2022. Men i den grad hun skulle lykkes i å bygge en bred høyrebevegelse i Frankrike innen den tid, skal muligheten kanskje ikke utelukkes.

Det unge politiske talentet har også bygd relasjoner til høyresiden i USA. Marion Maréchals populisme er fremtiden for den franske høyresiden, skriver The American Conservative. Da hun i 2018 talte ved Conservative Political Action Conference (CPAC) arrangert av American Conservative Union (ACU), sa hun:

“After 40 years of mass migration, Islamic lobbies and political correctness, France is in the process of passing from the eldest daughter of the Catholic Church, to becoming the little niece of Islam. Terrorism is only the tip of the iceberg — this is not the France that our grandparents fought for.”

I samme forbindelse sa hun også at en skikkelse som Donald Trump beviser at «når folk får sjansen til å ta landet sitt tilbake, så vil de gripe den». La oss bygge på det dere har gjort, la hun til. Nordmennene har enn så lenge ikke en slik sjanse.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.