Marion Maréchal taler under den konservative franske høyresidens felles konferanse «Convention de la Droite» i Paris 28. september 2019. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

«Det multikulturelle samfunnet» er bare et høflig uttrykk for slutten på det vestlige samfunnet og det franske samfunnet, sa Frankrikes unge konservative stjerne Marion Maréchal i et intervju med journalisten og tv-verten Frédéric Taddeï på RT France før påske.

Vi er vitne til utslettelsen av den franske kulturen fordi sameksistensen mellom forskjellige kulturer i landet fører til gnisninger og vold, sa hun.

Multikulturalismen fører til en form for permanent krigføring fra minoriteters side, der den som er best organisert vil hevde seg best i det demokratiske spillet, sa Maréchal. Etter hennes oppfatning vil dette svekke den nasjonale sammenhengkraften og føre til en slags apartheid, skriver ifølge Valeurs Actuelles.

Marion Maréchal kritiserer innrømmelsene som er gitt til bestemte minoriteter, som politiserte muslimer. Hun mener at de forsøker å «oppnå et visst antall innrømmelser under påberopelse av respekt for sin religion eller opphavelige kultur».

Ved å ødelegge nasjonen, tradisjonen og sivilisasjonen, ender vi opp med rase, kjønn og hudfarge, og for meg er dette et stort tilbakeskritt, sier hun.

Maréchal har tidligere vært medlem av det franske parlamentet for Rassemblement National (RN), som ledes av hennes tante Marine Le Pen, men har for tiden ingen politiske verv. I stedet konsentrerer hun seg om driften av Institut des Sciences Sociales, Économiques et Politiques (ISSEP), en institusjon for høyere utdanning hun selv har grunnlagt som et konservativt svar på Sciences-Po.

Ikke desto mindre deltar hun i den offentlige debatten om Frankrikes fremtid som preges av kampen president Emmanuel Macron fører mot det han kaller den islamistiske separatismen i landet.

Man ser forgjeves etter et lignende politisk talent i det norske politiske landskapet. Det er lett å tenke seg at hun venter tålmodig på et passende øyeblikk for å innta den franske toppolitikken.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.