Nytt

Marion Maréchal taler under konferansen «Convention de la Droite» i Paris den 28. september 2019. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB.

Marion Maréchal vekker oppsikt på Twitter med en kommentar til oppstyret etter George Floyds død. «Jeg trenger ikke å be om unnskyldning som hvit og fransk» for «en afro-amerikaners død», sier Maréchal.

Frankrikes unge konservative stjerne, som tidligere har representert Rassamblement National (RN) i parlamentet, hadde ligget lavt i terrenget en stund, innen hun brøt stillheten ved å ta avstand fra massehysteriet som er blitt utløst i USA, for siden å spre seg til Europa.

Maréchal fastslo at «jeg trenger ikke å be om unnskyldning som hvit og fransk» for «en afro-amerikaners død».

Le Parisien siterer Maréchal:

«Jeg trenger ikke å be om unnskyldning, for jeg har ikke kolonisert noen, og jeg har ikke redusert noen til slaveri, og alle disse politiske gruppene og aktivistene har heller ikke vært kolonisert eller slaver.

Maréchal anklager den militante, «såkalt antirasistiske« venstresiden og Black Lives Matter for et forsøk på «sjelelig undertrykkelse».

«De ber oss ikke bare om å knele, men også å vanære våre forfedres minne, å spytte på vår historie, å skylle bort vår arv og rive ned våre statuer.»

Regjeringen har i sin stupiditet og politiske opportunisme gitt etter for de kollektive følelsenes lov, hevder Maréchal.

Niesen til RN-leder Marine Le Pen, som synes reaksjonen hennes er overdreven, har trukket seg fra aktiv politikk for å grunnlegge en institusjon for høyere utdanning med ambisjoner om å forme morgendagens ledere på høyresiden.

Maréchal sa i oktober at hun ikke har ambisjoner om å stille til presidentvalg i 2022, men kunngjøringen har ikke lagt noen demper på spekulasjonene i den retning.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: