Nytt

Bildet: Marine Le Pen og Marion Maréchal-Le Pen på en minnestund for ofrene for Nice-massakren 15. oktober. Marion har et utseende som gjør henne til blikkfang. Hun er heller ikke skåret for tungebåndet. Mange anså henne for å være Marines selvskrevne arvtaker. Nå har hun meldt seg ut av FN. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Marine Le Pens niese, Marion Maréchal-Le Pen, melder seg ut av Front National. Det er demonstrativt og ydmykende for tanten, rett før parlamentsvalget 11. juni.

Marion sier hun gjør det av hensyn til sin to år gamle datter, som hun ser altfor lite av i formative år.

I et brev, som tirsdag blev publiceret i avisen Dauphiné Libéré, skriver politikeren, som er niece til Marine Le Pen og barnebarn til partiets grundlægger, Jean-Marie Le Pen, at hun ikke vil være blandt partiets kandidater, når der til juni skal holdes valg i den franske nationalforsamling.

Det er lite informasjon om innholdet i brevet. Det har lenge vært kjent at Marion ikke er like sentrumsorientert som Marine, men siden hun går ut før parlamentsvalget, kan det virke som det også er personlige motsetninger som ligger bak.

Eller det kan være at pressen spekulerer og vil lage motsetninger: Kanskje det er så enkelt som Marion selv sier: Hun er en av to FN-medlemmer i nasjonalforsamlingen. Marion stiller ikke til gjenvalg, og trekker seg også som regional leder for Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Hun skriver, at hun trækker sig fra partiet af både politiske og personlige årsager. Hun har tidligere været politisk uenig med sin tante. Marion Marécal-Le Pen repræsenterer nemlig en mere højreorienteret politik. Hun er bl.a. modstander af ægteskab mellem personer af samme køn og abort.

Marion Marécal-Le Pen er en af partiets to repræsentanter i nationalforsamlingen og er af flere blevet regnet for partiets arvtager.

Jean-Marie Le Pen kalte henne en desertør tirsdag. Det går nok på personlige følelser løs. Faren grunnla partiet, men han er selv ikke lojal mot sine egne. Han sa rett før annen valgrunde at datteren ikke hadde det som skulle til for å være president.

 

Jyllands-Posten