Den franske innenriksminister Gérald Darmanin under et besøk i synagogen i Paris-forstaden Boulogne-Billancourt den 27. september 2020. Foto: Bertrand Guay via Reuters / NTB.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin beordrer prefektene i landets departementer til systematisk å utvise utlendinger som har begått alvorlige forbrytelser eller utgjør en alvorlig fare for den offentlige orden, fra Frankrike.

Det går frem av en AFP-melding som er offentliggjort i en rekke franske medier, som Le Figaro og Ouest-France.

Statsråden kunngjorde selv innholdet i brevet til regjeringens øverste representanter i de 101 administrative distriktene i Frankrike på Twitter tirsdag kveld, der han bad dem rapportere antallet utvisninger til ham personlig hvert kvartal:

Darmanins initiativ kommer kun fire dager etter at en pakistaner alvorlig skadet to personer med en kjøttøks ved Charlie Hebdos gamle lokaler i Paris, og han hentyder til dette idet han nevner «nylige hendelser» som påkaller ekstra årvåkenhet.

Innenriksministeren ber om en «komplett og systematisk iverksettelse av alle relevante administrative prosedyrer» som er egnet til utvisningsformål, samt anvendelse av «alle operasjonelle virkemidler» for å gjennomføre utvisningene, herunder også arrestasjoner og deportasjonsfly.

Darmanin varsler også ny lovgivning som skal gjøre utvisningene enklere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.