Gérald Darmanin under en pressekonferanse i Paris 28. april 2021. Foto: Gonzalo Fuentes / Pool via AP / NTB.

Frankrikes innenriks­minister Gérald Darmanin har gitt franske myndigheter ordre til å ta flyktning­statusen fra utlendinger som viser tegn til radikalisering eller forstyrrer den offentlige orden, skriver Le Parisien.

«Det er uten sidestykke at vi har beordret den franske flyktningetaten (Ofpra) til å ta asylretten fra personer som opptrer i strid med republikkens verdier», uttaler innenriks­ministeren.

Den franske statsråden opplyser at 147 personer er blitt fratatt flyktning­statusen av de nevnte grunnene de siste tre månedene.

«Vår politikk er klar: Bedøm utlendinger etter hva de gjør og ikke for det de er», sier han.

Darmanin tar også til orde for å ta oppholds­tillatelsen fra personer som står i en database franske antiterror­myndigheter fører over personer som har vist tegn til radikalisering (FSPRT), og som favner bredere enn den såkalte S-listen over antatt farlige personer.

Innenriks­ministeren opplyser at det er ca. 5000 utlendinger på FSPRT-listen. Innenriks­departementet skal allerede ha utarbeidet en liste over 231 personer med sikte på deportering fra Frankrike, skriver Le Parisien.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.