Pegida samlet 12 personer på Hamar. Max Hermansen marsjerte med de fremmøtte til Skibladnerbrygga. Det er uansett ikke lett å møte opp til en markering hvor de som betyr noe i samfunnet stempler deltagerne som noe veldig negativt. Rasismekortet sitter løst, og det å være kritisk til det multikulturelle samfunnet regnes som et svik mot Det nye Norge. Slikt kan koste folk jobben.

For folk er temaet islam en utfordring. Vi læres opp til at vold i islams navn ikke er islam, men misbruk av islam. Føler muslimer seg krenket så kan man jo risikere at noen misbruker islam for å ordne opp.

På Skibladnerbrygga møtte Pegida blant annet ordfører Morten Aspeli (Ap) og biskop Solveig Fiske, som var av dem som hadde møtt mannssterkt opp. Det snakkes om noen hundre personer.

Hilde Mari Bjørke (SV) startet opp en facebook-gruppe for å skaffe motdemonstranter. Hun mener at det å være i mot islamisering er det samme som rasisme. Hun hadde suksess med å skaffe seg en stor tropp til støtte for islam eller mot rasisme som det heter.

Pegidas marsj samlet 12-13 personer. På Skibladnerbrygga ble de møtt av flere hundre demonstranter.

Det var litt av en kontrast som oppsto da gjengen fra Pegida kom vandrende gjennom undergangen og opp mot Skibladnerbrygga. På motsatt side av vegen, hadde det samlet seg flere hundre motdemonstranter, av dem kjente navn som ordfører Morten Aspeli og biskop Solveig Fiske.

—-

– Vi reagerte på ren refleks. Folk blir sinna når de vet at noen kommer til Hamar for å holde en rasistisk demonstrasjon, sier Hilde Mari Bjørke fra Løten SV.
Sammen med flere representanter fra Hamar SV inviterer hun til motaksjon mot Pegida-demonstrasjonen under slagordene «Stopp Pegida» og «Ingen rasisme i våre gater».
MANGE SLUTTER SEG TIL
1. mai lanserte Bjørke arrangementet på Facebook. Søndag klokka 10 hadde 240 mennesker meldt sin deltakelse.

Hedmarkinger som støtter opp om islam bør gjøres oppmerksomme på at det finnes områder i Norge hvor islam dominerer gatebildet, i hvertfall i den yngre del av befolkningen. Gjør en reise i dit og tenk tanken at ditt barn eller barnebarn skal vokse opp og gå på skole i dette miljøet. Er dette fremtiden du ønsker for Norge?

http://h-a.no/nyheter/snur-ryggen-til-pegida#sthash.cyT6bA02.dpuf

 http://h-a.no/nyheter/pegida—fornoyd-med-oppmote#sthash.OF2jkzIQ.dpuf