Innenriks

Leder i AUF i Hedmark, Kjersti Dreyer Sidselrud, skriver om rasisme og Pegida demonstrasjonen som nylig fant sted på Hamar.

Rasisme er noe majoritetsbefolkningen bedriver. Det er mørkhudete og muslimer som er offer for rasisme.

Homofile som blir hetset av fremmedkulturelle i Oslos gater, drosjesjåfører som nekter å ta med førerhunder, blonde jenter som farger håret mørkt for å få lov til å gå i fred og nordmenn som finner livet vanskelig som minoritet nevnes selvfølgelig ikke med et ord. Jødenes situasjon er det også tyst om. Muslimene er en gruppe i vekst og  fremstilles som offer for storsamfunnets rasisme, mens det er jødene som nå forlater Europa og Norge på grunn av utrygghet.

Kritikk mot islam blandes inn i en grøt av rasisme og ser ut til umuliggjøre kritikk av islamisering og sharia. Er man kritisk til islams stadig større plass er man intolerant. Slikt tolererer ikke AUF og Det nye Norge.

Arbeid for toleranse og kampen mot rasisme er ekstremt viktig. Rasisme er troen på at mennesker har forskjellige raser, og at en av disse «rasene» er bedre og viktigere enn andre. I Norge betyr det ofte at man tror hvite er bedre enn mørkhudede. Dette er vi veldig mange i Norge som mener er pisspreik, men dessverre så er det ikke alle.

Det finnes barn og unge i Norge som er redde for å gå på skolen. Hver dag blir de plaget av andre på skolen, fordi de har en annen hudfarge eller et annet navn. Mange elever blir også mobbet bare fordi de er muslimer eller kler seg annerledes enn det andre barn er vant til hjemmefra. Noen blir også utsatt for vold på grunn av dette. Dette må vi stå sammen for å bekjempe! Lærere, foreldre, medelever og alle andre må stå sammen og slå ned på rasisme. Vi må slå ned på slengbemerkninger som rettes mot Ali, fordi han ikke spiser gris. Vi må slå ned på slengbemerkningene som rettes mot Aracely, fordi hun har en annen hudfarge.

Om demonstrasjonen mot Pegida.

4. mai samlet det seg mellom 400 og 500 personer i Hamar, på kort varsel, for å demonstrere mot rasismen.

Problemet i Det nye Norge er brysomme nordmenn med spesielt et kritisk øye til islam. Nordmenn er også så uforskammede at  de kritiske til at islam tar stadig mer plass i det norske samfunnet.

Grorudddalens innvandrerdominerte områder må fremstå som en idyll med AUF´s øyne. Resten av landet kan nok ikke raskt nok oppnå samme utvikling.

http://h-a.no/debatt/ingen-rasister-i-gatene#sthash.kQyV1zt7.dpuf