Nytt

Ordfører i Hamar, Morten Aspeli (Ap) er ikke bekymret for radikaliserte muslimske ungdommer. Ihvertfall ikke innenfor Hamars grenser. Dette er ikke helt ulikt uttalelsene til Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, om islamister i Norge. I 2009 sa han: – Radikal islam ikke noe problem i Norge

Morten Aspeli har tydeligvis ikke fått med seg at muslimer som virker integrerte og velfungerende i samfunnet plutselig kan endre karakter. Å blankt avvise dette som et problem på Hamar er kanskje i dristigste laget?

– Verken i politirådet, som jeg leder og der stasjonssjef Bjørn Lier fra Hamar politistasjon sitter, har dette vært behandlet. Rådet har imidlertid diskutert saken og satt den på dagsorden fordi islamsk radikalisering er et viktig tema som vi må snakke om. Det er en god stund siden vi satte dette på dagsorden, sier Aspeli.
– Hvorfor tror du akkurat Hamar fikk slikt brev fra statsministeren?
– Det tror jeg ikke det er noen spesiell grunn til. Som du sier så fikk både Gjøvik og Lillehammer tilsvarende brev. Hamar har ingen spesiell utfordring knyttet til radikal islam, understreker Aspeli.
 http://h-a.no/nyheter/aspeli-taus-om-islam-brev#sthash.gTnzG15e.dpuf