Nytt

Arbeiderpartiets ordfører i Hamar, Morten Aspeli, bruker den såkalte «sommerfullmakten» til å bruke 100.000 kroner på medisinsk utstyr til vennskapsbyen Khan Younis som ligger på Gazastripen.

Morten Aspeli er ordfører i en kommune med ikke alt for god råd. Nytt kulturhus og, ikke minst, nytt stupetårn til over 15 millioner kroner tærer på kommunale budsjetter. Barnehagene i Hamar kommune er av de som kjenner et trangere økonomisk handlingsrom.

Å sponse sykehus i Gaza. En naturlig oppgave for norske kommuner?

Det var venneforeningen Hamar-Khan Younis som sto bak arrangementet.
Venneforeningen er veldig glad for at ordfører Morten Aspeli vil bevilge 100.000 kroner til medisiner og medisinsk utstyr til det største sykehuset i Khan Younis.
Venneforeningen slenger seg på, og startet lørdag en innsamlingsaksjon. Pengene vil de overføre til kommunen, slik at de kan bli brukt til samme formål. Venneforeningen fikk inn 12.000 kroner til Khan Younis i løpet av aksjonen lørdag.
http://h-a.no/nyheter/mange-viste-stotte-med-vennskapsby-paa-gaza

I dagens Hamar Arbeiderblad bekreftes det at pengene er overført til en Røde Kors-konto. Venneforeningen for Khan Younis ønsker at kommunen engasjerer seg verbalt i Gazakonflikten. Ordfører Morten Aspeli påpeker at et samlet formannskap må stå bak en slik uttalelse. (Artikkelen i dagens Hamar Arbeiderblad er forløpig ikke på nett.)