Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) i Tromsø sier at Tromsø Ap vil revurdere byens vennskapsavtale med Gaza by etter Hamas’ angrep på Israel.

Tromsø har siden 2001 hatt en såkalt vennskapsavtale med Gaza by, en avtale som opprinnelig skulle være tuftet på «solidaritet, vennskap og fred».

Men en slik avtale har kommet i et nokså spesielt lys etter den bestialske terroren som ble utført av Hamas-regimet  som representerer denne vennskapsbyen.

Nå er det tid for å tenke på nytt i Tromsø.

NTB melder i saken, og siterer Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap).

– Så er det kommet en situasjon der Hamas, som er en terrororganisasjon, har gjennomført dette grusomme angrepet på israelske sivile. Dette bryter med alt det som vi står for både i Tromsø og Norge, sier han til NRK.

Lørdag skrev Wilhelmsen, i et innlegg i sosiale medier, at han ikke ønsker å ta en forhastet avgjørelse vedrørende oppsigelse av avtalen.

Men til NRK sier han nå at Tromsø Ap vil revurdere avtalen.

Flere har tatt til orde for at samarbeidet bør avsluttes. Deriblant gruppeleder for Tromsø FrP, Bjørn-Gunnar Jørgensen, og politisk kommentator i Nordlys, Maja Sojtaric.

Begge peker på at Gaza by styres av Hamas.

– Et formalisert samarbeid med Gaza by er i prinsipp et formalisert samarbeid med Hamas, skriver hun i en leder i avisa.

Gruppelederne for SV og Rødt i kommunen har derimot sagt at de ikke ønsker å avslutte avtalen, mens Høyre sier at de ikke har diskutert det ennå.

Det vil trolig vekke oppsikt om Ap revurderer avtalen i lys av terroren, og så kommer til at den likevel skal fortsette.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.