Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) mener vindmøllene på Fosen må rives. Han synes aksjonistene har blitt dårlig behandlet. Wilhelmsen er dermed på kollisjonskurs med sitt eget parti i saken.

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen avviser den typen kompromisser som hans partifelle og olje- og energiminister Terje Aasland går inn for.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har vist til  (ifølge VG) at regjeringen nå vil ha et nytt forvaltningsvedtak på plass, slik at vindkraft og reindrift kan leve side om side.

For Wilhelmsen er det tvert imot bare å få fjernet disse innretningene:

– Sånn jeg tolker dette, så må vindmøllene rives, sier Ap-ordføreren til VG.

NTB melder om saken.

Wilhelmsen mener det har vært altfor dårlig dialog med samiske aktører. Han ber om bedre dialog for å unngå slike saker i fremtiden.

– Vi krever umiddelbar handling for å finne løsninger som gjør at det pågående rettighetsbruddet mot samiske reindriftsutøvere på Fosen tar slutt, sier han og understreker at Tromsø er en urfolksby, og at samenes rettigheter må overholdes.

Han retter også kritikk mot regjeringen for måten den har behandlet aksjonistene på.

– Dette er en fredelig aksjon mot brudd på menneskerettigheter. Vi aksepterer ikke at aksjonistene behandles på denne måten.

Mange vil mene at saken er i ferd med å bli en blytung belastning for et Ap som allerede sliter med oppslutningen i nord.

 

Bestill fra Document:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.