Gunnar Wilhelmsen er Arbeiderpartiets ordfører i Tromsø, men også en dyktig eiendomsinvestor. I 2013 kjøpte han og en gruppe investorer Olavsvern for 38 millioner kroner, 67 millioner under takst. Med Forsvarskommisjonens råd om å leie ubåtbasen, ligger han an til å tjene flere millioner.

Det er Nord24 som bak betalingsmur forteller historien om Gunnar Wilhelmsens gullegg.

Olavsvern kostet opp mot fire milliarder å bygge. Da de i likhet med flere andre marinebaser ble lagt ut for salg var prisen langt lavere. Taksten var på 105 millioner kroner, men en investorgruppe med Gunnar Wilhelmsen i spissen fikk tilslaget for bare 38 millioner.

Siden har øvrige investorer solgt til Wilhelmsen-rederiets datterselskap Wilnor Govermental Services, som leverer logistikkløsninger til Forsvaret. Men gjennom eiendomsselskapet Triko AS eier Gunnar Wilhelmsen fortsatt 30,33 prosent av Olavsvern Group.

Olavsvern beskrives i Store norske leksikon som et av Norges mest spektakulære byggverk:

Olavsvern er blant landets største og mest spektakulære byggverk fra den kalde krigens periode, og er et tydelig uttrykk for denne tidens tankesett og vilje til nasjonalt og alliert ressursbruk. Anlegget er samtidig et godt eksempel på Norges fremragende kompetanse innen fortifikasjon og fjellsprengningsteknologi. (SNL)

Handelen, handelsmann-sønnen og Tromsø-investoren Gunnar Wilhelmsen gjorde i 2009 ligger nå an til å kaste godt av seg. Han har fratrådt sine verv i Triko etter at han ble valgt som ordfører, men hans datter Marianne Wilhelmsen styrer butikken i kraft av sin posisjon som styreleder.

Oddbjørn Berg, partner i Tiger næringsmegler sier dette til Nord24:

Berg sier man fort er oppe på 100 millioner med driftsinntektene Olavsvern Group viser til i dag.

– Det kan være snakk om et tall godt over dette. Kanskje opp mot 200 millioner. Men jeg har ikke sett denne eiendommen og har derfor ikke nok grunnlag for å gi en verdivurdering.

Han sier det også har stor betydning om det er stabile leieinntekter.

Det ligger det an til med Forsvarskommisjonens tilrådning om å leie tilbake Olavsvern.

*Saken er oppdatert og korrigert kl 10. Formelt skjedde salget vinteren 2013, men Regjeringen Stoltenberg vedtok avhendingen i 2009.

Kan få kjempegevinst på Olavsvern (Nord24 – betalingsmur)

Komikveld med norske (Ap-)politikere, i dag Olavsvern

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.