Israelske styrker i Khan Younis, Gaza, denne uken. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Israel har avdekket hundrevis av innganger til Hamas-tunneler i Khan Younis, sør på Gaza-stripen.

Israelske styrker avdekker stadig nye skjulesteder, baser og våpenlagre som har vært benyttet til terrorvirksomhet fra Hamas.

Nettopp det å finne og ødelegge denne typen Hamas-ressurser er en viktig del av det israelske militæroppdraget i Gaza, etter terroraksjonen som ble rettet mot Israel 7. oktober.

Nå har israelske styrker avdekket hundrevis av innganger til Hamas-tunneler i Khan Younis, sør på Gaza-stripen, opplyses det fra israelsk hold.

Ifølge det israelske militæret (IDF) har israelske gisler blitt holdt fanget i dette omfattende tunnelnettverket under Khan Younis.

Israel anklager Hamas for å ha brukt store pengesummer på å bygge tunneler i stedet for å la pengene gå til befolkningen.

NTB-DPA melder om saken.

Bygging av slike tunneler, samt anskaffelse av store våpenlagre (alt fra håndvåpen og ammunisjon til store raketter) later til å ha vært de formålene de såkalte myndighetene (det islamistiske Hamas-regimet) i Gaza har vært mest interessert i å bruke penger på.

Dette er penger som ofte er donert av vestlige regjeringer, også den norske, som har blitt narret til å tro at det skulle investeres i å forbedre levekårene for innbyggerne.

Knapt noe sted i verden er det kommet inn så mye finansiell hjelp utenfra, uten at befolkningen har fått det nevneverdig bedre på noe vis.

Mye av midlene er også gått til å berike ledelsen i terrororganisasjonen Hamas personlig, de lever i stor grad i luksus i andre arabiske land.

– Det er anslått at millioner av shekel er blitt investert i å grave ut tunneler og utstyre dem med ventilasjon, elektrisitet, vann og avløp, uttaler IDF.

Mange av tunnelene ligger langt under bakken for å motstå Israels bomber.

Tidligere denne uken sa Israel at de skulle iverksette færre luftangrep og flere bakkeangrep, blant annet for å kunne identifisere og ødelegge slike terrortunneler.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.