Britenes innenriksminister Suella Braverman møter sterk kritikk etter at hun angrep Metropolitan Police på grunn av håndteringen av en planlagt pro-palestinsk marsj på Armistice Day 11. november.

Statsminister Rishi Sunak er under press for å avsette Braverman, etter at hun uttalte at Scotland Yard hadde valgt side ved å tillate en demonstrasjon til støtte for palestinerne på lørdag, som er en dag hvor man minnes våpenhvilen etter første verdenskrig og hedrer alle briter som har ofret livet sitt for britisk sikkerhet og frihet, skriver The Times.

Bakgrunn er en artikkel Braverman skrev i The Times onsdag. Downing Street skal ha bedt Braverman om å modifisere artikkelen, hvor hun beskriver demonstrasjonene til støtte for palestinerne for «hatmarsjer», og sammenligner dem med The Troubles i Nord-Irland.men hun nektet.

Den venstreekstreme gruppen ANTIFA promoterer også demonstrasjonen lørdag.

Britiske muslimer føler seg «utrygge» etter Suella Bravermans «splittende» kommentarer, har en tverrpolitisk gruppe parlamentsmedlemmer sagt.

Medlemmene i «all-party parliamentary group» (APPG) sier de er «dypt bekymret over uttalelsene fra innenriksministeren, spesielt under Islamophobia Awareness Month».

In a statement the group said: «Her divisive comments that fuel hatred are leaving British Muslim communities feeling unsafe».

Gruppen består av rundt 30 representanter, og ledes av Sarah Owen fra Labour og Paul Bristow fra Det konservative partiet. De hevder at muslimer er den folkegruppen som er mest utsatt for hatkriminalitet i Storbritannia.

Det er for så vidt korrekt i rene tall, i følge Statista. For mens registrert hatkriminalitet mot jøder i England og Wales er litt over 1900, er hatkriminalitet mot muslimer nesten 3500.

Man bør dog være klar over at det skal være nesten 3,9 millioner muslimer i Storbritania, mens antallet jøder er rundt 270.000. Med andre ord risikerer jøder som individer å utsettes for hatkriminalitet nesten åtte ganger så mye som muslimer.

Gruppen anklager Braverman for å generalisere om at vanlige muslimer er ekstremister og sympatiserer med terrorister.

Men Braverman snakker spesifikt om de muslimene som demonstrerer. I disse demonstrasjonene har vi sett store mengder som ytrer ønsker om at Israel skal utryddes (from the river to the sea), og mange hyller åpenlyst Hamas, som faktisk er en terrororganisasjon.

APPG hevder at Braverman svikter i sitt oppdrag om å få britiske borgere til å føle seg trygge, og fyrer opp under hatet mot muslimer.

– The home secretary’s main duty is to keep British citizens safe. When the home secretary herself is fanning the flames of hate, and inspiring the far right, how can British Muslim communities expect to feel safe in Britain?

Det ser ikke ut til at APPG har uttalt bekymring over britiske jøders følelse av trygghet, det dukker i det minste ikke opp etter søk på Google.

Les også:

Islam er den nye nazismen, og nå tar den over vestlige storbyer

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.