Atten år gamle Pamela Mastropietro, som den 30. januar ble drept og partert i Macerata i Italia, ble lørdag begravet fra Ognissanto-kirken i Roma. Blant de offisielle representantene ved seremonien var Romas borgermester Virginia Raggi og hennes kollega i Macerata, Romano Carancini. Det ble flagget på halv stang over hele den evige stad.

I den fullsatte kirken var, foruten Pamelas familie, politikere og myndighetspersoner fra hovedstaden, samt representater for Nigerias ambassade og det nigerianske miljøet, skriver Corriere della Sera.

Det mest oppsiktsvekkende ved seremonien var nærværet av blomster sendt fra fengselet av Luca Traini, einstøingen og ekstremisten som noen dager etter parteringsdrapet skjøt og skadet seks afrikanere i Macerata for å hevne ugjerningen på sakesløse personer av afrikansk opphav – en trang han tilstod at han ikke klarte å motstå da det ble kjent at en nigeriansk narkoselger var blitt arrestert for ugjerningen.

Pamelas mor, Alessandra Verni, som med bristende stemme holdt en av flere minnetaler over den unge jenta, plasserte blomstene fra Traini like ved båren, mens blomstene sendt fra kollektivet for rusmisbrukere hvor Pamela bodde før hun ble myrdet, fikk en mindre prominent plassering.


Pamela Mastropietros mor med blomstene fra Luca Traini i sørgekammeret med den unge jentas båre. Faksimile fra Corriere della Sera, 5. mai 2018, side 19.

Den italienske avisen skriver også at moren syntes blomstene fra Traini – som ble levert av broren og kusinen hans til sørgekammeret hvor Pamelas båre befant seg i et sørgekammer dagen før begravelsen – var en fin gest og at hun var glad for dem.

Alessandra Verni la til:

«Hvis vi hadde avvist blomstene fra ham, så burde vi heller ikke ha akseptert håndtrykkene fra politikerne som ikke hadde gjort noenting for å forhindre mordet på Pamela.»

Uttalelsen kan vanskelig tolkes som noe annet enn at Pamelas mor er uhyre skuffet over den offisielle reaksjonen på det grusomme drapet, all den tid familien tok avstand fra Luca Trainis reaksjon, og ikke har kritisert politikerne tidligere.

Men fraværet av solidaritet fra politisk hold kan likevel ha fremprovosert den varme hilsenen til ekstremisten. Da et opptog til minne om Pamela ble arrangert i Roma den 13. april, var Romas borgermester den eneste prominente representanten tilstede.

Den eneste rikspolitikeren på toppnivå som deltok i begravelsen, var Fratelli d’Italias leder Giorgia Meloni, som tidlig kondolerte Pamelas mor uten at Italias president hadde gjort noe lignende. Og fra venstresiden har ingen indignerte stemmer vært hevet til protest mot parteringsdrapet.

Det er som om Pamela hadde feil hudfarge, skriver Corriere della Seras kommentator Goffredo Buccini.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!