Nytt

Stillbilde: Mediaset.

 

Bevisene mot Innocent Oseghale, den nigerianske narkotikaselgeren som er mistenkt for å ha myrdet den 18 år gamle Pamela Mastropietro i Macerata, ser på det nåværende stadiet i etterforskningen ikke ut til å kunne underbygge en mordtiltale godt nok. Det sier etterforskningsdommeren i saken, ifølge Corriere della Sera.

Dersom den konklusjonen blir stående idet etterforskningen avsluttes, vil Oseghale sannsynligvis kun bli tiltalt for krenkelse av avdød person og for å ha gjemt liket, som ble funnet partert i to kofferter langs en landevei to mil fra byen.

I avhør har nigerianeren, som innledningsvis benektet enhver befatning med saken, fremholdt at Pamela døde av en overdose, og at han derfor rømte fra stedet i panikk.

Hva som siden skjedde, er fortsatt ikke fullstendig klarlagt, men de andre tiltalepunktene ser likevel ut til å holde. Il Resto del Carlino skriver at Oseghale skal ha forsøkt å kjøpe syre, hvilket reiser mistanke om at han først hadde til hensikt å oppløse den døde jenta.

Politiet har arrestert en annen afrikaner i saken, som er mistenkt for å ha hjulpet Oseghale med å ha gjemt det parterte liket.

Saken reiser spørsmål om hvilket ansvar man har for å ha skaffet til veie narkotika som dreper brukeren. Ville visshet om dette hendelsesforløpet ha dempet Luca Trainis hevntørst?

 
 

Kjøp Kent Andersens bok her!