Foto: Facebook

 

Etterforskningen av omstendighetene rundt 18 år gamle Pamela Mastropietros død i Macerata den 30. januar tok en ny vending i helgen, da både rettsmedisinernes konklusjoner og nye telefonbevis pekte i retning av at Pamela ble myrdet, samt at den 29 år gamle nigerianeren Innocent Oseghale hadde to medsammensvorne – Desmond Lucky (22) og Lucky Awelima (27), som begge er landsmenn av ham. Alle tre er nå siktet for drap.

En kompliserende faktor ved den lange rettsmedisinske undersøkelsen var at liket av den stakkars jenta var blitt skåret opp i tjue biter. Det lot seg imidlertid påvise at Pamela både hadde fått slag mot tinningen og knivstikk i leveren mens hun levde, og at det var disse skadene hun høyst sannsynlig døde av. Parteringen av liket så også ut til å ha blitt gjennomført i samarbeid og med sikte på å kamuflere knivstikkene.

Politiets undersøkelser viser at Pamela ble med Oseghale hjem etter at hun hadde kjøpt heroin. Deretter sendte Oseghale en SMS til de to andre, som sluttet seg til dem kort tid etterpå. Det er et åpent spørsmål hva som deretter foranlediget volden mot Pamela, men en hypotese er at hun herionrusen til tross satte seg til motverge mot seksuelle tilnærmelser fra de tre mennene.

Utviklingen i saken var ikke til hinder for at offentligheten fortsatte å være mest opptatt av Luca Traini, som skjøt og skadet seks sakesløse afrikanere i Macerata for å gjengjelde drapet med vold mot hvilke som helst mørkhudede. Traini har i avhør innrømmet at han opprinnelig planla å skyte Oseghale på vei inn i retten, men at han mistet tålmodigheten da han for n’te gang hørte om Pamelas triste endelikt.

Lørdag deltok nemlig 20.000 personer i et antirasistisk demonstrasjonstog i Maceratas gater. Lega Nord-leder Matteo Salvini sier i en kommentar at det er en skam at et slikt opptog finner sted samtidig som det kommer for en dag at tre nigerianere har drept en italiensk jente – som ingen går i tog for.

Og et mer akutt symptom på migrasjonens splittende virkning på vertsbefolkningen er ikke lett å tenke seg.

 

Il Messaggero – La Repubblica

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!