Nytt

Stillbilde: La Repubblica.

 

Seks personer av utenlandsk opprinnelse er skutt og såret, en av dem alvorlig, i en skyteepisode i sentrum av byen Macerata i Italia lørdag. Politiet mistenker at det handler om et hevnangrep.

En hvit mann er pågrepet. Han skal ha skutt mot folk fra en bil, og borgermesteren i byen – ikke langt fra Adriaterhavet i Marche-regionen i Midt-Italia – oppfordret folk til å holde seg hjemme mens skytteren var på frifot, skriver Corriere della Sera.

Den pågrepne sies å være Luca Traini, en 28 år gammel tidligere ustraffet italiener fra regionen, som skal ha skutt med en Glock-pistol fra en Alfa 147. Han hadde glattbartert hode og det italienske flagget rundt halsen, og han ropte «Leve Italia!» da han ble arrestert, uten å gjøre motstand.

Traini mistenkes for å tilhøre et høyreekstremt miljø og han skal ifølge La Repubblica ha gjort fascisthilsen. Pågripelsen skjedde på Piazza della Vittoria, hvor man finner et monument til minne over falne under krigen. Traini begav seg dit etter skytingen, og stanset ved monumentet, hvor han lot seg arrestere.

Skyteepisoden fant sted i et område hvor det pågår narkotikahandel. Bakgrunnen for det som skjedde, er ennå ikke klarlagt, men en av politiets hypoteser er at det handler om et hevnangrep mot nigerianere.

Bakgrunnen for en slik motivasjon kan være å finne i en kriminalsak – nettopp fra Macerata – som fyller italienske medier i disse dager, hvor Innocent Oseghale, en 29 år gammel nigeriansk narkotikaselgende asylsøker med utløpt oppholdstillatelse, mistenkes for å ha drept og partert Pamela Mastropietro, en 18 år gammel italiensk pike som tilhørte et narkomiljø. Oseghale bodde i området hvor skytingen fant sted.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.