Pamela Mastropietro, den 18 år gamle jenta som ble drept og partert i Macerata i Italia for litt over tre måneder siden, begraves i Roma i dag.

Samtidig pågår etterforskningen i straffesaken mot de tre nigerianerne som er anklaget for ugjerningen. I den forbindelse forsøker politiet også å finne ut om Pamela ble seksuelt misbrukt før drapet. En hypotese er at hun ble drept i et forsøk på å gjøre motstand mot seksuelle tilnærmelser.

Corriere della Sera skriver torsdag om en avlyttet samtale i fengselet mellom to av de siktede, Lucky Awelima og Desmond Lucky. Førstnevnte hadde sagt at han var blitt oppringt av den tredje siktede i saken, Innocent Oseghale, som hadde tatt Pamela med hjem til seg, trolig for å selge henne narkotika.

Awelima fortalte at

Innocent ringte meg for å spørre om jeg hadde lyst til å komme og voldta en jente som sov.

Han skal ha fortalt at han ikke var interessert, men i en annen samtale hadde Awelima sagt at han hadde hørt at 18-åringen var blitt voldtatt allerede.

Mellom de bekjente var det altså tilsynelatende med en slags hverdagslighet at man drøftet muligheten for voldtekt som en slags adspredelse. Hvor mye av denslags råskap har Italia og Europa importert de senere årene?

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!