En 13 år gammel jente i Wien ble drept etter et møte med multikulturen. Nå anbefales foreldrene å saksøke myndighetene. Hun ble voldtatt og drept av mistenkte som burde vært sendt ut av landet.

Den 13 år gamle jenta ble altså funnet død midt i Østerrikes hovedstad Wien. Obduksjonen viste at hun hadde blitt kvalt under særlig brutale omstendigheter. Så hadde den unge jenta blitt fraktet fra åstedet og plassert ved treet.

Les også: 13 år gammel jente i Wien død etter et møte med multikulturen

Familiens advokat, Florian Höllwarth, annonserte dette fredag ettermiddag.

– Dette er noe jeg sterkt vurderer, sier Höllwarth.

Han vil undersøke feilene myndighetene må stå til ansvar for, som han ser som åpenbare. Særlig at noen av de arresterte mistenkte for ugjerningen hadde fått avslag på sine asylsøknader, og ikke hadde lov til å oppholde seg i Østerrike. Men de ble ikke uttransportert, og nå er en 13 år gammel jente død.

– Folk forstår ikke dette. Vi ser velintegrerte og utdannede flyktninger som blir deportert, lærlinger som jobber og stiller opp. Men disse folkene (de mistenkte) får bli her uten kontroll og asylprosessen tar aldri slutt.

De to som først ble pågrepet var afghanere, 16 og 18 år gamle. Tiltalen er voldtekt og drap. De har ikke tilstått.  Etterforskningen viser at hun ble misbrukt av minst to personer. En tredje person (23) er også pågrepet som mistenkt i saken, i tillegg til en 22-åring fra Afghanistan som er etterlyst internasjonalt.

De mistenkte kan hvis de blir dømt forvente lovens høyeste straff. 16-åringen slipper unna med 15 års fengsel. De andre, som er over 18 år, vil få 20 år i fengsel.

Terrorangrepet i Stockholm, hvor blant andre en 11 år gamle Ebba Åkerlund ble partert og drept, ble også gjennomført av en person som egentlig var utvist fra Sverige.

OE24

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!