En feministisk gruppe tok seg inn på en redaksjon i Østerrike, og protesterte mot avisens rasistiske dekning av gjengvoldtekten og drapet på 13 år gamle Leonie.

Leonie ble gjengvoldtatt og deretter drept av fire afghanere. Hun skal ifølge politiet ha blitt kvalt under særdeles brutale omstendigheter. Hennes kropp ble deretter dumpet, og funnet lent opp mot et tre i Wien.

Les også: 13 år gammel jente i Wien død etter et møte med multikulturen
Les også: Seriekriminell afghaner (18) mistenkes for å ha drept Leonie (13) i Wien

Saken har fått stor oppmerksomhet i Østerrike. Men enkelte radikale feminister anser omtalen av saken som rasistisk.

En «feministisk insatsgrupp» som kallar sig Wiener Einsatzgruppe Feministische Alarmabteilung (Wefa) stormade på onsdagen redaktionen tillhörande den stora nyhetsportalen oe24.at i Wien.

De maskerte feministene ropte slagord og anklaget avisen for å spre «rasisme og sexisme». De delte ut løpesedler som anklager mediene for å rettferdiggjøre «det morderiske patriarkatet», skriver Junge Freiheit.

Mediene anklages dessuten for å fremheve den afghanske bakgrunnen til gjerningspersonene, for å løfte frem deres påståtte kulturelt betingede kriminalitet.

Leonie skal ha havnet i tvilsomme miljøer, ifølge klassekameratene. En tidligere klassevenninne forteller:

– Vi kranglet ofte, på grunn av hennes nye venner. Jeg ville ikke ha noe med dem å gjøre, sier Nadine.

Hennes sørgende foreldre utsettes for massiv hets i sosiale medier: De blir anklaget for å være dårlige foreldre som lot Leonie være ute så sent.  Andre skal ha sagt at de aldri burde ha satt barn til verden.

Leonie ble bare 13 år. Foto: Privat/Fria Tider

Tre afghanere er pågrepet som mistenkte for ugjerningen. De er 16, 18 og 25 år gamle. En fjerde mistenkt  afghaner (22) er på frifot, men er etterlyst over hele Europa. Samtlige hadde fått avslag på sine asylsøknader, og oppholdt seg ulovlig i Østerrike. Men utvisningen ble ikke iverksatt, og afghanerne ble heller ikke satt i varetekt.

Foreldrene på sin side mener myndighetene har ansvaret for datterens grufulle død, og planlegger et søksmål mot den østerrikske staten.

Junge Freiheit
Fria Tider

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.