Klassekamerater minnes Leonie (13), som ble funnet midt i Wien sentrum plassert ved et tre. To afghanere er mistenkt for drap og seksuelle overgrep mot den unge jenta.

– Hvorfor rammet volden en så hyggelig og skjønn jente som Leonie?

Slike spørsmål stiller 13-åringene i skolens korridorer, etter det grufulle drapet på klassekameraten og vennen.

Det snakkes også om at Leonie hadde rotet seg bort i tvilsomme miljøer. Leonie måtte gå et trinn om igjen.

En tidligere klassevenninne forteller:

– Vi kranglet ofte, på grunn av hennes nye venner. Jeg ville ikke ha noe med dem å gjøre, sier Nadine.

Men de tidligere nære vennene møttes dagen før drapet, og vitset om «gamle dager». Noen fremtid hadde ikke Leonie, men det visste ikke jentene på dette tidspunktet.

– Hun forlot oss alt for tidlig, sier Nadine trist, mens hun ser utover blomstene og stearinlysene ved inngangspartiet til skolen.

Leonie ble kvalt og drept på en brutal måte. Den 18 år gamle afghaneren som sammen med en 16 år gammel landsmann er arrestert i Wien, mistenkt for å ha dopet ned, misbrukt seksuelt og kvalt den 13 år gamle jenta Leonie til døde, har en lang kriminell historie, slik Document skrev tidligere i dag.

Den unge afghaneren fikk ikke asyl i Østerrike, men ble innvilget såkalt subsidiær beskyttelse. Denne ble trukket tilbake av østerrikske myndigheter i 2019 på grunn av all kriminaliteten. En anke over denne avgjørelsen befinner seg fremdeles i det østerrikske retts­systemet.

Leonies død har utløst voldsom debatt om asyl­politikken i Østerrike.

Kronen Zeitung

13 år gammel jente i Wien død etter et møte med multikulturen

Kjøp Oriana Fallacis bok her