Sebastian Kurz. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB.

De vestlige styrkenes tilbake­trekning fra Afghanistan vil øke strømmen av migranter derfra til Europa, advarer Østerrikes statsminister Sebastian Kurz i et nylig intervju med den tyske avisen Bild.

Afghanistans problemer løses imidlertid ikke ved at afghanere kommer til Europa i massive antall, slik det skjedde i 2015, fastslår Kurz.

Die Welt skriver:

I EU må vi arbeide aktivt allerede i sommer for å forhindre at det oppstår tilstander som ligner de man hadde den gangen, sier Kurz. Han kunngjør at han vil fortsette sin konsekvente deportasjons­politikk selv om Taliban skulle få kontroll over enda mer av Afghanistan.

De trygge områdene i Afghanistan, eventuelt Tyrkia, er bedre steder for afghanere enn Tyskland, Østerrike eller Sverige, sier Kurz, som peker på økningen i kriminaliteten som har sammenfalt med den store asyl­inn­vandringen.

Tallenes tale er klar hva angår volds- og seksual­forbrytelser, konstaterer den østerrikske stats­ministeren.

Hans bekymringer omfatter også risikoen for innvandret islamisme. Jeg vil ikke importere denne syke ideologien til Europa, sier Østerrikes kansler til Bild.

Det er på grunn av migrasjons­strømmen at vi har importert store mengder antisemittisme til Europa de siste årene, sier Kurz, som også er bekymret for migranters homofobi og kvinne­fiendtlighet.

Sebastian Kurz’ uttalelser finner sted i et Østerrike som fremdeles er rystet av fire afghanske asylsøkeres seksuelle misbruk og drap på den 13 år gamle jenta Leonie.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.