Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic.

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz sier en ny bølge av migranter og flyktninger fra Afghanistan må håndteres av det krigsherjede landets naboland, ikke av Europa. Til Østerrike får de i hvert fall ikke komme.

Ifølge NTB-AP ble dette uttalt under et møte med Serbias president Aleksandar Vucic i Beograd lørdag. Sebastian Kurz sa at en ny bølge fra Afghanistan og andre land må stanses før den når Europa.

Tusenvis av flyktninger og migranter fra Midtøsten, Afrika og Asia er strandet i Serbia og andre Balkan-land, der de har blitt stanset på sin ferd mot Vest-Europa.

Kurz har lenge tatt til orde for en streng immigrasjonspolitikk, både for eget land og for Europa som et hele. Nylig sa han at Østerrike ikke vil ta imot noen fra Afghanistan. Dette begrunnet han med at Østerrike har tatt imot en uproporsjonal andel flyktninger og migranter siden 2015, da 1 så mye som million mennesker tok seg til Europa fra Midtøsten, Afrika og Asia.

Les også:

Sebastian Kurz: – Det er avgjørende for demokratiet hvem som bor her

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.