Sebastian Kurz holder en tale til «Austrian World Summit» den 1. juli 2021. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB.

For demokratiet er det helt avgjørende hvem som bor her og hva de tror på, sa Østerrikes statsminister Sebastian Kurz i en tale til det østerrikske Folkepartiets (ÖVP) landsmøte lørdag.

ÖVP-landsmøtet vedtok at Østerrike skal ha en streng innvandringspolitikk, og gjenvalgte Kurz som partileder med hele 99,4 prosent av delegatenes stemmer, skriver Die Welt.

Kurz’ bekreftelse av regjeringspartiets linje i migrasjonsspørsmålet kom med dårlig skjult adresse til dem som vil åpne dørene for flyktninger fra Afghanistan etter at Taliban tok makten der.

Ansvaret for landet tilsier at det ikke kan ta imot flere mennesker enn det kan integrere, sa han, også med henblikk på situasjonen i Afghanistan. Nylig tok han til orde mot å gi beskyttelse til flyktninger fra landet.

Kurz ble valgt til ÖVP-leder i 2017, og under hans ledelse har partiet vunnet to parlamentsvalg.

Med rundt 35 prosents oppslutning på meningsmålingene ligger ÖVP langt foran både de østerrikske sosialdemokratene (SPÖ) og Frihetspartiet (FPÖ), som begge ligger på rundt 20 prosent, mens ÖVPs regjeringspartner De grønne ligger på 12 prosent, skriver Die Welt.

Ifølge ÖVPs parlamentariske leder August Wöginger er regjeringssamarbeidet «ikke alltid så lett», skriver Die Presse.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.