Østerrikes statsminister Sebastian Kurz sier til avisen Die Welt at EUs grensebyrå Frontex burde forsøke å få tillatelse til å utplassere grensevakter i land som Tunisia og Libya for å forhindre migrasjon til Europa. Grensevaktene skal umiddelbart sende illegale migranter tilbake til hjemlandet eller eventuelt et transittland, sier Kurz.

EU har planer om å øke antallet grensevakter i Frontex til å bli 10.000 innen 2027. Kurz sier at denne økningen må skje raskere enn det som er planlagt.

– Det nye politiske mandatet ville gitt Frontex mulighet til å ha en tilstedeværelse i land utenfor EU der myndighetene har gitt sitt samtykke. Målet er å stoppe menneskesmuglere og hindre smuglerbåter i å sette ut på den farlige reisen over Middelhavet, sier Kurz.

Ifølge den østerrikske statsministeren, som representerer det konservative Folkepartiet (ÖVP), bør Frontex kunne «stoppe ulovlige migranter ved eksterne grenser, følge dem opp og ideelt sett sende dem tilbake til landet de kommer fra eller ett transittland».

(©NTB)

Kurz forteller også til Die Welt at han er bekymret over dagens innbyrdes kamp i Europa. Han har ingen tro på at EU-kvoter, som skal distribuere migranter rundt om i Europa, er realistisk. Han uttalte: «I EU er det alltid noen som føler seg moralsk hevet over andre og som tror at de må belæres. Jeg er svært bekymret over dette.»

DW

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!