En domstol i Østerrike har dømt tre afghanske menn for voldtekt og drap på en 13 år gammel jente som ble funnet død ved siden av et tre i et boligområde i Donaustadt i Wien i juni i fjor.

Jenta var rullet inn i et teppe da hun ble funnet. En 24-åring som omtales som hovedmann i saken, er funnet skyldig i drap og dømt til fengsel på livstid.

De to andre, en 19-åring og en 20-åring, er dømt til henholdsvis 20 og 19 års fengsel. Begge er funnet skyldig i drap ved å ha unnlatt å hjelpe jenta etter at hun fikk i seg en overdose narkotika, melder det østerrikske nyhetsbyrået APA. Alle tre mennene er i tillegg kjent skyldig i voldtekt.

Domstolen konkluderer med at mennene hadde gitt jenta narkotika, med hensikt å voldta henne. En obduksjon viser at hun døde som følge av narkotikaoverdose og kvelning. Drapet utløste kraftige fordømmelser og verbalt skyts rettet mot kriminelle handlinger begått av migranter i Østerrike.

De to yngste av de dømte var asylsøkere da drapet skjedde, mens den eldste hadde fått sin flyktningstatus tilbaketrukket som følge av tre domfellelser, blant annet ran.

Daværende statsminister Sebastian Kurz sa på det tidspunktet at myndighetene skulle sikre at de ansvarlige «ble straffet med lovens fulle styrke».

– Jeg finner det uakseptabelt at folk kommer til oss, sier de ber om beskyttelse, og så begår onde, barbariske kriminelle handlinger i Østerrike, sa Kurz.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!


Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.