Abderrahim Khayali ble dømt for drapet på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24). Tirsdag ble han funnet død.

Ueland og Vesterager Jespersen ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. desember 2018. De to unge kvinnene var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark og var på fottur i Atlasfjellene.

24 menn ble tiltalt i forbindelse med drapene. Tre av dem innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingen. Drapet ble filmet og en video ble delt i sosiale medier.

De tre hovedmennene ble dømt til døden, mens Abderrahim Khayali ble dømt til livsvarig fengsel. 20 andre ble idømt fengselsstraffer på mellom 5 og 30 år.

Khayali forlot åstedet rett før de to kvinnene ble drept, men han poserte etterpå sammen med de tre drapsmennene i en video der de sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Under rettssaken fortalte 36-åringen at han hadde forlatt stedet fordi han angret på å ha blitt med. Han ble imidlertid funnet skyldig i å ha bistått hovedmennene med å flykte.

Khayali anket livstidsdommen, men vant ikke fram og fikk i stedet dødsstraff. Marokko har ikke gjennomført henrettelser siden 1993.

Tirsdag ble Khayali funnet død i sin egen fengselscelle, opplyser det marokkanske fengselsvesenet.

– I dag morges tok han sitt eget liv i Oujda-fengselet, heter det i en kunngjøring.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.