Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland minnes med lys og blomster på Rådhusplassen i København den 28. desember 2018. Foto: Thomas Sjoerup / Ritzau via Reuters / NTB.

En dansk kvinne (71) er av domstolen i Glostrup blitt dømt til seks måneders betinget fengsel for å ha delt videoen som viser halshuggingen av Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko i 2018.

Dette er den hittil strengeste straffen av de nærmere ti som er ilagt for å ha delt videoen, og var i samsvar med aktors påstand, skriver EkstraBladet

Delingen skjedde på en ikke lenger eksisterende Facebook-side kalt «Ja til frihed – nej til islam». Bakgrunnen for delingen var at folk ikke trodde det var sant at de to unge kvinnene var blitt halshugget:

Der var omkring 1500 medlemmer i gruppen, der ikke eksisterer mere. I retten er det kommet frem, at hun lagde videoen op, fordi en anden i gruppen sagde, at han ikke troede på, det havde fundet sted.

Kvinden udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

De tre sympatisørene av den islamske staten (IS) som drepte Ueland og Jespersen, tok selv den grusomme ugjerningen opp på video. Siden er de blitt dømt til døden i Marokko, men dommen er anket.

Da nyheten om drapene på de to kvinnene ble kjent, opplyste norske medier at de hadde «kuttskader på halsen».

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.