Aktivistenes forsøk på å fremstå som stuerene falt igjennom når de hadde plakater hvor det sto: «Muslimer, jøder og kristne hånd i hånd mot sionister.» Den formelen er det ikke mange jøder som stiller seg bak. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix.

Lørdag var det al-Quds-dag i Berlin, en anti-israelsk demonstrasjon hvor pro-palestinske aktivister også vifter med Hizbollah-flagg. Når man kjenner Hizbollah vet man hva som egentlig menes.

Det gjør også politiske myndigheter og politiet. Derfor fikk demonstrantene i år ikke vifte med Hizbollah-flagg. Antisemittisme ved høylys dag begynner å bli en belastning for politiske myndigheter. Men hva skal de gjøre?

Myndighetene sier de ikke har anledning til å forby demonstrasjonen. Men man kan stille et kontraspørsmål: Ville myndighetene tillatt nynazister å marsjere midt i hovedstaden? Sammenligningen halter litt, men ikke så mye. Denne gang var det kontroll med både plakater og slagord. Tidligere har det vært ropt «død over jødene» i tilsvarende demonstrasjoner. Hatet ligger rett under overflaten, men arrangørene fikk denne gang beskjed om å holde seg i skinnet.

Aktivistenes forsøk på å fremstå som stuerene fant igjennom når de hadde plakater hvor det sto: «Muslimer, jøder og kristne hånd i hånd mot sionister.» Den formelen er det ikke mange jøder som stiller seg bak.

Heller ikke så mange venstreorienterte som før. Prisen for å menge seg med antisemitter stiger. Forbundsdagen vedtok nylig at BDS-bevegelsen, boikott, disinvestment og sanksjoner, er en skjult antisemittisme. Det er ikke godt for Tysklands renommé at det vaier Hizbollah-flagg på Unter den Linden.

1.200 deltok i demonstrasjonen. Like mange stilte i to motdemonstrasjoner. 500 politifolk var utkommandert for å sørge for at det ikke skjedde noe.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.