Titusenvis av demonstrerte i Washington DC lørdag eftermiddag for Palestina. Innledningsvis blokkerte drøyt 1000 pro-palestinske arabere trafikken på Herald Square på Manhattan og krevde våpenhvile. 

Våpenhvile og «lenge leve intifadaen» 

Da demonstrasjonen tok form marsjerte ifølge uoffisielle anslag, mer enn 100.000 demonstranter med vaiende PLO-flagg til Det hvite hus hvor de smurte rød maling på portene og ropte «Allahu Akbar» og «F**k Joe Biden», skriver New York Post.

Folkemengdens høylytte budskap omfattet også det antisemittiske «fritt Palestina fra elven til havet». Krigsropet «Lenge leve intifadaen» ble også hyppig gjentatt av folkemengden som ikke generte seg for i samme åndedrag å kreve at jødene legger ned våpnene.

Men Biden var ikke hjemme…

Demonstrantene ropte på Biden: 

– Du kan ikke gjemme deg! Vi anklager deg for folkemord! 

De fortsatte med å kreve våpenhvile i Gaza – men Biden var til demonstrantenes ulykke på sitt feriehjem i Rehoboth Beach og fikk skam ikke med seg budskapet fra et sammensurium av opphissede arabere og amerikanske raddiser som tilsynelatende har mistet seg sjæl.

Demonstrantene tok seg i frustrasjon over Bidens taushet, tid til å smadre en McDonalds og politiet arresterte en mann for hærverk og ødeleggelse av uspesifisert eiendom. Det var ifølge politiet ingen ytterligere «episoder» før folkemengden ble oppløst rundt kl. 19.30.

Kampen mot islamofobi i motvind

Biden høstet nylig mye kritikk for på en pressekonferanse å ha uttalt at han «ikke har tillit til palestinernes tall» for antall døde på Gazastripen, hvilket videoen under kan bygge opp om.

Senere har han møtt en gruppe amerikanske muslimske ledere i Det hvite hus hvor de blant annet tok opp viktigheten av å bekjempe islamofobi – spesielt i disse tider. 

«Mirakelet» i Gaza. Videoen som viser palestinske «tap», er funnet på Telegram

 

Les boken «Det ufattelige var sant»!

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder.

Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.