Mannen som knivstakk en politibetjent i Frankrike fredag, var islamist og psykisk syk, ifølge regjeringen. Han ble skutt og drept av politiet.

Den antatte gjerningsmannen er en 39 år gammel «fransk statsborger» som fikk behandling for alvorlig schizofreni. Han ble løslatt fra fengsel i mars.

39-åringen har sonet flere dommer for vold, blant annet væpnet ran, men var ikke dømt for terror. Derimot var han radikalisert og sto i myndighetenes database over mulige terror-sympatisører, ifølge innenriksminister Gérald Darmanin.

Det var fengselsmyndighetene som flagget ham for streng praktisering av islam og radikalisering, ifølge Darmanin.

Politikvinne knivstukket i Frankrike, gjerningsmann pågrepet

Mannen døde etter en skuddveksling under forsøk på å pågripe ham fredag i La Chapelle-sur-Erdre, en småby nær Nantes. To politibetjenter ble såret i skuddvekslingen, opplyser myndighetene.

Tidligere på dagen knivstakk han en kvinnelig politibetjent på politistasjonen. Betjenten ble alvorlig skadet, men rapporteres å være utenfor livsfare.

«Motivet for knivangrepet er ikke kjent», skriver NTB.

Deretter stakk han av til fots med tjenestevåpenet hennes. Store politistyrker, inkludert to politihelikoptre, ble satt inn for å finne mannen i byen med rundt 20.000 innbyggere. Da politiet fant ham flere timer senere, hadde han brutt seg inn i leiligheten til en ung kvinne, som han holdt som gissel i to og en halv time, ifølge France Bleu.

 
Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.