Maskerte og bevæpnede innbyggere i en narkobefengt bydel i Nice i Frankrike har de siste ukene slått tilbake mot et hundretalls illegale innvandrere som driver narkohandel og terroriserer nabolaget.

Flere personer er blitt alvorlig skadet av blant annet skudd, balltre og kniv i sammenstøt mellom en lokal milits av fastboende fra drabantbyområdet Moulins og utlendinger uten lovlig opphold.

De illegale migrantene, for det meste tunisiere som har kommet sjøveien til Italia, bor gjerne i oppganger og okkuperte leiligheter mens de livnærer seg av narkohandel og vinningskriminalitet, ifølge Le Figaro.

Det er bare ett problem: Det livnærer også de fastboende seg av. Det blir det bråk av.

Politiet har de siste dagene tatt beslag i pistoler, hammere, kniver, en pumpehagle og et maskingevær. En celle fra det nasjonale sikkerhetspolitiet CRS er blitt utplassert på fulltid for å kvele konflikten.

«Disse opptøyene er innbyggernes opprør mot migranter som har vist seg å være voldelige, aggressive og respektløse overfor vårt samfunn» sier en robotstemme i et videoklipp som ble delt på sosiale medier mens gatekampene mellom den lokale militsen og innvandrergjengene herjet.

Videoen fortsetter:

«Vi har advart myndighetene om at det før eller senere blir innbyggerne som tar kontroll over nabolaget igjen», sier robotstemmen og fordømmer det «ettergivende rettssystemet».

I klippet blir folk i nabolaget bedt om å holde seg innendørs de neste dagene.

Le Figaro har snakket med lederen for militsen. Han forstår at folk er sjokkerte over volden.

– Men foran deg står det altså migranter med Kalashnikover mellom hendene, høye på illegale substanser. Vi kunne ikke gjort dette på en mer delikat måte, sier han.

– Vi var forberedt på å bli skutt på, å ikke komme levende hjem igjen, til det beste for bydelen.

Spenningene mellom de to gruppene har økt i lengre tid. Et seksuelt overgrep mot en sykepleier skal ha vært dråpen som fikk militsen til å ta affære.

Saken må ses i sammenheng med de lokale langernes kamp om territorier, mener myndighetene. Mange fastboende i Moulins er også involvert i narkoøkonomien og møter økende konkurranse fra illegale innvandrere som jobber for bakmenn.

At narkobandene skaffer seg aksept blant vanlige folk ved å håndheve lov og orden med militser er et kjent fenomen på steder der myndighetene har tapt kontrollen. Forholdene er ennå ikke like ille i Nice som i Marseille, men området har allerede en del no-go-soner.

Illegale innvandrere står bak 54 prosent av all kriminaliteten i byen.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.