En tyve år gammel kvinne fra Hamburg må i fengsel: Hun er dømt for å ha sendt «hatefulle meldinger» til en mann som gikk straffri efter å ha deltatt i en særdeles brutal voldtekt av en mindreårig jente. 

Farverikt 

I Hamburg 2020 serievoldtok «grupper av menn» en 14 år gammel jente i flere timer. Helsepersonell fant spor av sæd fra ni menn i jentungen. 

Saken vakte oppsikt – ikke bare på grunn av den brutale gruppevoldtekten – også på grunn av dommen. Åtte av de ni mennene var motivert til å slutte med kriminalitet og slapp fengsel. Bare én av voldtektsmennene ble dømt til ungdomsfengsel i to år.

11 menn ble arrestert, men de klarte bare å identifisere sæd fra ni av dem. Mennene hadde en «ekstremt farverik bakgrunn» og ble representert av tyve advokater i en for samfunnet svært kostbar rettssak.

Oppildnende videoer

Voldtektene fant sted i en park hvor jenta, isolert fra andre mennesker, først ble voldtatt og ranet av en gruppe på fire menn; så voldtatt av en gruppe på to menn efter å ha blitt tipset av de første voldtektsmennene.

Via gruppechatter ble flere grupper av menn invitert med bruksanvisninger som forklarte hvor jenta befant seg og at det ikke var vitner i nærheten. De delte også oppildnende videoer av overgrepene.

Til sist kom en enslig mann slentrende og voldtok henne før en siste gruppe på tre menn dukket opp. Efter det klarte jenta å flykte til en mindre farverik gruppe som hjalp henne å tilkalle politiet.

– Motbydelig misfoster

En av mange som ble forferdet over den brutale voldtekten 14-åringen var blitt utsatt for, var en 20 år gammel kvinne. Hun hadde ingen personlig tilknytning til hverken offeret eller de mistenkte, men da en av voldtektsmennenes mobilnummer ble sirkulert på nettverket Snapchat i et forsøk på å utøve utenomrettslig rettferdighet i kjølvannet av den milde dommen, følte hun en instinktiv vilje til å uttrykke sin harme.

Ifølge påtalemyndigheten tok den unge kvinnen kontakt med mannen og kalte ham et «æreløst voldtektssvin» og et «motbydelig misfoster». Ifølge tiltalen kom kvinnen også med trusler; hun skrev at han ikke lenger kunne gå noe sted «uten å risikere et slag i ansiktet». Hun skrev også «Skammer du deg ikke når du ser deg i speilet?» og «La oss håpe du blir sperret inne». 

Én angrende synder

Dette har retten vurdert som så hard kost for en voldtektsmann å svelge at den tyve år gamle kvinnen må i fengsel – til tross for at hun viste tydelig anger og ga uttrykk for at hennes handling «ikke gjorde saken noe bedre». Åtte av de ni voldtektsmennene slapp fengsel – men så viste de heller ingen anger under rettssaken.

Den tyveårige kvinnen slipper kanhende å sone i ensomhet; saken er nemlig ikke enestående: Myndighetene i Hamburg efterforsker 140 tilfeller av fornærmelser, trusler, grov munnbruk etc. mot de ni voldtektsmennene i Hamburg Stadtpark.

Stemningen synes å snu i flere europeiske land:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.