Hovedmistenkte Majd H. poserer sammen med kamerater på en togstasjon i Freiburg i august 2016. En kamerat kommenterte bildet på Facebook: «Frauen mit deutschpass werden gesucht» – Søker kvinner med tysk pass. Foto fra Facebook

En 18-årig jente skal ha blitt gruppevoldtatt av opptil 15 menn i den tyske byen Freiburg. Syv syrere og én «med tysk pass» er arrestert.

Ifølge politiet er de syv syrerne fra 19 til 29 år og tyskeren 25, skriver Deutsche Welle. Flere ble pågrepet på forskjellige asylmottak. Samtlige er fengslet.

Jenta har forklart at hun møtte en av mennene, navngitt som Majd H. av tyske medier, på et diskotek i Freiburg 14. oktober. Mannen er mistenkt for å ha dopet jenta ved å putte noe i drinken hennes. Siden skal alle åtte pågrepne – og altså muligens ytterligere syv – ha voldtatt henne etter tur i et buskas utenfor diskoteket.

Kvelden startet med et techno-party og endte i et mareritt for jenta, skriver Bild. Syriske Majd H. (21) skal ha voldtatt henne like utenfor diskoteket. Deretter skal han ha gått for å hente kameratene sine, minst syv andre menn.

De skal ha voldtatt den forsvarsløse, dopede jenta i fire timer.

Ifølge Bild var den mistenkte hovedmannen, Majd H., allerede etterlyst av politiet i en annen sak.

Bild krediterer forøvrig bildene de har hentet fra Majd H.’s facebookside «Majd Haji», som dermed trolig er hans navn.

Majd H. la ut dette bildet på Facebook av seg selv med maskingevær for to år siden. Han skrev: «Ich bin Kurde und mein Herz ist eisern. Ich komme aus der Stadt Qamischli.» – Jeg er kurder og mitt hjerte er av jern. Jeg kommer fra byen Qamischli. Foto fra Majd Hajis facebookside

Majd H. skal ha solgt en ecstacy-tablett til 18-åringen. Etter at hun hadde tatt tabletten skal Majd ha gitt henne en drink. Siden skal han ha geleidet henne ut av diskoteket rundt midnatt.

Jenta har forklart til politiet at hun hverken var i stand til å bevege seg eller rope på hjelp mens hun befant seg i buskaset og mennene forgrep seg på henne.

Politiet mener at så mange som 15 menn kan ha voldtatt jenta, ifølge Bild, som siterer anonyme politikilder.

Først klokken fire om morgenen forlot overgriperne 18-åringen.

Majd H. tenner lys i Freiburgs Herz-Jesu-Kirche for to år siden. Foto fra Majd Hajis facebookside

Jenta anmeldte saken samme dag, og ved hjelp av DNA-spor kunne politiet 20. oktober pågripe en av de siktede på et asylmottak.

Gjennom videre etterforskning, forhør og tekniske bevis samt avlytting, ble de øvrige syv pågrepet. Sistemann ble pågrepet torsdag. Samtlige siktede er kjenninger av politiet.

Ifølge Bild kom Majd H., som er syrisk kurder, til Tyskland i 2014. Også hans foreldre, bror og onkel bor i Freiburg.

En rekke stygge voldhendelser har rystet innbyggerne i idylliske Freiburg de siste årene. Noen av episodene har vakt sjokk og raseri i hele Tyskland, blant annet drapet på legestudenten Maria Ladenburger.

Maria Ladenburger ble bare 19 år. Hun ble drept av en afghansk asylsøker.

Maria jobbet som frivillig i et asylmottak i Freiburg. I oktober for to år siden ble hun funnet voldtatt og drept i elven Dreisam.

Asylsøkeren Hussein Khavari fra Afghanistan ble i mars dømt til livstids fengsel for drapet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.