En FN-rapport tegner et brutalt bilde av forholdene migranter i Libya utsettes for: Seksuelle overgrep er rutine. Men det samme kan sies om migrantene som krysser inn i USA. Kartellene har full kontroll på sin side av grensen og kvinnene utsettes for samme type voldtekt og tvangsprostitusjon som i Libya. Det gjelder også sex-trafficking med barn. Men vi hører lite om denne trafikken siden den er instigert av Biden-regimet.

Rapporten fremhever spesielt hvordan seksuell vold blir misbrukt av menneskesmuglere til utpressing av familier som drømmer om et bedre liv i Europa.

– Det har også blitt dokumentert tilfeller av voldtekt på steder for internering eller fangenskap der kvinner har blitt tvunget til å ha sex for å overleve, i bytte mot mat eller andre viktige ting, står det videre.

Ifølge FN oppdraget er risikoen for å bli utsatt for seksuelle overgrep i Libya ansett som så stor at kvinner og jenter selv sørger for å få satt inn prevensjonsimplantat før de reiser til landet. Det for å unngå en uønsket graviditet.

Voldtatt for å få vann til datteren

En kvinne som ble holdt fanget i den nordlige byen Ajdabiya i Libya, har forklart hvordan hun ble tvunget til å ha sex med kidnapperne sine for å få tilgang til vann, slik at hun kunne vaske klærne til sin syke seks måneder gamle baby.

– Jeg lot dem voldta meg. Jeg hadde ikke noe valg. Det var for datteren min. Jeg kunne ikke forlate henne slik, sa hun til FN-etterforskerne. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.