Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier at ei polsk kvinne som bor i Tyskland fortalte ham at hun ønsker å flytte tilbake til Polen fordi det er blitt farlig i Tyskland. Dette melder Remix News.

Morawiecki kom med dette under en tale i parlamentet, der han fortalte om en samtale han hadde med ei polsk kvinne som bor i Bayern. Lederen for den polske regjeringen møtte henne under en av de militære piknikene. Nyhetsbyrået wPolityce.pl som var det første som publiserte opptaket av samtalen.

«Jeg har bodd i Bayern i 10 år nå, men jeg har tenkt å returnere til Polen fordi Polen har endret seg så mye og Tyskland er i nedgang», fortalte den polske kvinna til Morawiecki. «I tyskernes hode er det et helt annet bilde av Polen. Ting er mye bedre i landet vårt enn i Tyskland, og jeg bor tilfeldigvis i Bayern».

Under samtalen påpekte statsminister Morawiecki at Bayern er en av de rikeste delstatene i Tyskland.

Den polske kvinna svarte med å si: «Ja, men dessverre tok de imot mange flyktninger. Det som skjer i Bayern akkurat nå er virkelig forferdelig».

Deretter fortalte hun hvordan hun i 2015 pleide å gå til sentralbanestasjonen i München, hvor det ankom migranter, hovedsakelig unge menn fra Midtøsten.

Ifølge henne har situasjonen i Bayern forverret seg markant siden migrantbølgen i 2015. Det er blitt så mange mannlige migranter fra Midtøsten at hun er redd for å gå ut etter mørkets frembrudd.

«Nå føler jeg meg ikke trygg, jeg må reise hjem tidlig. Innen klokka 22.00 prøver jeg å være hjemme fordi det senere er grupper av migranter som gjør at jeg føler meg veldig utrygg», sa hun.

«Jeg inviterer deg til Polen, det er veldig trygt i Polen,» svarte regjeringssjefen til dette.

«Jeg planlegger faktisk å flytte tilbake til Polen,» konkluderte den polske kvinna.

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Tyskland: «Godt integrert» afghansk voldtektsmann av 16 år gammel skolejente unngår fengsel

Berlin: Ansatte stenger utendørsbasseng på grunn av «psykisk terror» fra muslimske innvandrere

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.